«1...564565566567568...681» Új üzenet

Felhasználó
7 éve
Akkor hétvégén tali? :)

Felhasználó
7 éve
qgj852s3kamyfx05lg3m.jpg Milyen?
Persze xd majd megduglak xdd

Felhasználó
7 éve
Faszán tökéletes.

Adminisztrátor
7 éve
Ilyen messzirol nem sok latszik belole, de eddig tetszik. :D

Felhasználó
7 éve
Így tovább, sok sikert! :) Jó látni, hogy egyre többen fáradoznak a játékkal :)
kléni igazából gyurcsány

Felhasználó
7 éve
Köszi mindenkinek, amint lesz kedvem folytatom :)
Persze xd majd megduglak xdd

Adminisztrátor
7 éve
[kvot]hatarertekszamitasbol es racionalis tortfuggvenyekbol[/kvot]

Dunno melyik hatarertekszamitasra gondolsz, van eleg sok. Lenyegeben egy halmaz (pl relacio, fuggveny, sorozat) korlatossagvizsgalata, hogy van-e also/felso korlatja, es ha igen, hol? Ezek a hatarertekek. Jelzem nem ugyanaz, mint a korlat. Pl. ha egy fuggveny a "nullaba tart", akkor nulla egy hatarerteke lesz, ha jobbrol tart bele (0+) akkor also hatar. Ilyenkor minden nullattol kisebb szam also korlat lesz. Nem tartok kulon kiseloadast a halmazban, relaciokban valo kovetesrol es megelozesrol meg kezdoszeletekrol, de ahhoz van koze (ha erdekel, ez is ott van az oldalon amit linkeltem Uzenofalon).

A lenyeg, hogy egy tetszoleges halmaznak (relacionak, fuggvenynek, sorozatnak) ha van valamilyen korlatja, akkor van egy hatarertek, ami also, ha az also korlatok legnagyobbika, es felso ha a felso korlatok legkisebbike (ez amugy az infimum es szupremum). A legegyszerubb megallapitani, ha tudod az intervallumod, hogy behelyettesited a leheto legkisebb erteket. Pl ha R+ vagy N vagy ilyesmi, akkor 1 vagy 0, stb. A menet alapjan (hogy a sorozat/fuggveny novekvo vagy csokkeno) tudod, hogy ez also vagy felso hatar. Az atellenes hatar megallapitasahoz nagysegrendorzo becslest vegzel, ertelemszeruen felso vagy also, amivel megkapsz egy korlatot. Belegondolsz, hogy az invervallum "vegen" ez mi lesz. Altalaban valamilyen vegtelen vagy valamilyen nulla, esetleg valamilyen konkret szam (azert valamilyenezek, mert jobbrol vagy balrol is beletorkollhat).

Asszem ide jon integralas is, mondjuk egy fuggveny alatti terulet mikor maximalis vagy minimalis, esetleg egy intervallumon milyen a terulet/terfogat.

Ami eszembejut meg az az, hogy vannak ugye olyan halmazok (fuggvenyek mondjuk), aminek vegtelen vagy nulla a hatarertekuk. Namost, ha en ket ilyen fuggvenyt probalok osztani, tetszolegesen nagy szam eseten "vegtelen/vegtelen" vagy "vegtelen/0" vagy hasonlo alakot kaphatunk, amit nem annyira lehet kiszamolni. Ilyenkor kell a L'Hospital szabalyt alkalmazni, ami azert eleg egyszeru.

Nem tudom, a racionalis tortfuggveny igy nevrol mi, de szerintem amit legutobb irtam lesz az.

Most kidolgozhatod nekem az Euler-Fermat tetel, illetve Fermat tetel 1-2 bizonyitasat.

Szerk.: Kihagytam a csendor/rendor-elvet. Szoval ha van egy halmazod (fuggveny, relacio, stb) ami tart valahova valami intervallumon, akkor egyszer also aztan felso nagysagrendorzo becslest vegzel rajta, es az igy kapott ket jelentoseb egyszerubben kitalalhato halmaz hatarertekeket megnezed. A kezdeti halmaz hatarertekeinek MUSZAJ ezek koze esnie, sot, jobb esteben ha a "csendor halmazok" hataerteke megegyezik, akkor az eredeti halmaznak is az lesz.

Legutóbb szerkesztve Banán által


Felhasználó
7 éve
Bar nem gondoltam komolyan azert koszonom az erofeszitest, jol fog ez meg nekem jonni.
(bar valszeg majd csak keresztfeleven *crying emoji cancer*
"Tisztelt Hallgató!
Tájékoztatjuk, hogy gépészmérnöki (MK-GP-BN) képzésén, 2016/17/1 féléven
a 'MFMAT31S05-Matematika I.' tárgyhoz tartozó {JavasoltTipus} Aláírás eredményére Megtagadva (Bejegyzés dátuma: 2017.01.12.) lett beírva 2017.01.12. napon! Módosító: -")
Eulerrol csak azt az egyet tudom jelenleg, hogy van egy rola elnevezett allando, kb 2.718 es hogy a logaritmushoz van koze, de szerintem talalsz erre okosabb embert is nalam.

Legutóbb szerkesztve Troublemaker által

"Don't trust a perfect person and don't trust a song that's flawless"

Adminisztrátor
7 éve

muhclasses.png

Dimat vizsga majd csak ~10 nap mulva lesz.

Felhasználó
7 éve
muhclasses.png

Dimat vizsga majd csak ~10 nap mulva lesz.

Nem volt geci web1-nél egyik társértékelő sem? Másodszorra szoptam be egy olyan kretént, aki lehúzott. Minden második irányelvét fellebbeztem és 4-es lett lel

EDIT GYÖNGYI: Lol egyetemi alapozás, mekkora szopó lehet:DD 1 fél éve még nem kellett jogból menni vizsgázni :(

Legutóbb szerkesztve Firzen által

«1...564565566567568...681»