Felhasználó
|
Nos, gondolom te sem vagy valami édesszájú ezek szerint, én is inkább alkalmi vagyok, néha egy-egy szelet csoki, ünnepségeken, vagy bármi hasonló esetén eszek össze-vissza mindent, csak a keserűtől tartok, a savanyút imádom(mértékkel persze), a sós ételek mindennapik. Te hogy vagy vele?
kléni igazából gyurcsány
|
Felhasználó
|
Nekem igazából nincs ellenemre a keserű kaja, bár nem szeretem annyira nagy mennyiségben. Erre az a legjobb példám, hogy ha otthon találok valami fekete csokit (elnézést kérek minden csokoládétól, semmi hátsószándék nincs a mondanivalómban), akkor a fejembe veszem, hogy én azt bizony megeszem maradéktalanul. Ennek ellenére két-három sor után már annyira nem esik jól.
A savanyút én is szeretem kész ételekben, tehát a citromot nem csípem magában falatozni, mert nagyon szép arcokat tudok tőle vágni. Szívesen eszek egyébként minden savanyú ételt. A sós kaja pedig egy "jellegzetességem". Még a már megsózottat is megsózom, bár mindenki mondogatja, hogy káros, engem nem nagyon érdekel. A só hiánya sem egészséges. Egyszer egy étteremben ettem francia hagymalevest, és úgy meghintettem vele, hogy éppenhogy jól esett még, +1mg-mal már bajok jöttek volna. A végén betoltam egy jó kis pirítóssal. Szóval minden ami sós, azt nekem teremtette az Isten, bár ami még bejön, az a csípős. Azt nem mondanám amúgy, hogy ínyenc vagyok, csak azért eszem, hogy jóllakjam. Legutóbb szerkesztve Snake-Charmer által. |
Felhasználó
|
Csipősből miket szeretsz? Én àltalàban àzsiai éttermekben lelek kedvencre.
kléni igazából gyurcsány
|
Felhasználó
|
Csípős kajákból a kedvenceim a mexikóiak, pl. a chili con carne, de a magyar ételek jelentős része is ilyen. Imádom azt az igazi, erős bajai halászlevet, a töltött paprikát, meg még rengeteg mást fűszerezek meg istenesen, mint például a jó vasárnapi húslevest. Olasz konyhát ebből a szempontból nem szeretem, ott nincsen annyi csípős. Sőt, szinte semmi.
|
Felhasználó
|
Én is imàdok fűszerezni, van mikor még a szimpla tükörtojàst is megfűszerezem.
kléni igazából gyurcsány
|
Felhasználó
|
Azt a részét szeretem nagyon a nyárnak, mikor az anyai nagyszüleimnél vagyok, mert ott a nap nagyobb részében eszem.
Nagyanyám hajnali négykor kel fel, hogy az ebédet meg reggelit csinálja. Ott Nyíregyházán rengeteg kaja sokkal jobb, mint itt. A kenyér sokkal puhább például, a zöldség is frissebb, mert nem kell őket 200-300 km-t utaztatni. Ráadásul a kukorica meg a dinnye, amikből van ott egy kisebb ültetvényünk, elképesztően finom, ha éppen nincs szotyi, ezt a két dolgot esszük felváltva, vagy szalonnát sütünk. |
Felhasználó
|
Sosem értettem, hogy miért jó a húsleves, ha csíp. Mondjuk, én bors, só és ilyesmik nőttem fel.
No de, ne csak kaja legyen, a különböző italokkal hogy álltok? Az én kedvenceim a kávé, vodka és narancsé. Meg a vodkás áfonyalé, de itthon sajnos még sehol sem találtam áfonyalevet...
„Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.”
|
Felhasználó
|
Szerintem kicsit eredetibb az íze, ha csípős.
Nekem italokból az egyik kedvencem a kávé, azt is erősen iszom, de szükségből: hogy reggel, első óra előtt vagy egy kiadós ebéd után ébren tudjak maradni. A Siót is szeretem, főleg a barackosokat, annak ellenére, hogy egyébként szinte sose eszek se őszit, se kajszit. Egyszer kóstoltam olasz habzó bort (prosecco), tök jó. Kicsit talán a borra jobban emlékeztezet engem, mintsem pl. egy Törley vagy Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőre. Nem szokásom nagyon erős dolgokat inni, a legdurvább életemben az vagy valamilyen kókusz likőr volt, vagy valamilyen gyengébb tequilás vagy milyen kóla, amit a párom adott szalagavató afteren. Kicsit megijedtem, mikor biztatott, hogy "fenékig!". Legutóbb szerkesztve Snake-Charmer által. |
Felhasználó
|
A prosecco az amúgy az itthon kapható pezsgőnek hívott habzó bor (Törley, BB, stb) és a champagne között van valahol félúton. Amúgy nagyon finom Aperol Spritzként elkészítve. Itt van hozzá "recept". A Szovejetszkojét kerüld, ha teheted.
„Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá.”
|
Felhasználó
|
Ha alkoholos akkor sör, azokból ált. a heineken a kedvencem, likőrökből a csoki, és a kókusz.. na de a tojáslikőrt sem vetem meg..
Alkalmanként szoktam pezsgőt is inni. Ha nem alkoholos, akkor pedig spriten, és fantán élek. kléni igazából gyurcsány
|
Idézet