Felhasználó
7 éve
Na, akkor anime ajánló, hogy nehogy műveletlen csikóhalak legyetek.



Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu/Re:ZERO -Starting Life in Another World


79410.jpg


Az átlagos középiskolás diák, Natsuki Subaru átkerül egy alternatív fantasy világba, ahol a rejtélyes és gyönyörű ezüsthajú lány, Emilia menti meg az életét. Subaru ügy dönt, a hányatott sorsú lánnyal tart, amíg nem tudja viszonozni a szívességet. Erre hamarosan számos alkalma nyílik, mikor egymás után több ellenfél is rájuk támad, de végül úgy alakul, hogy mindketten életüket vesztik. Subaru ekkor eszmél rá, hogy képes visszafordítani az időt addig a pontig, mikor az alternatív világba érkezett. Az ezáltal meg nem történt eseményekre azonban csak ő emlékszik. Így alkalma nyílik újra és újra kísérletet tenni a saját és Emilia sorsának megváltoztatására.
Sztorija nem lenne rossz, csak mire végig néznéd, addig leszpojlerezik.
Grafikája nem egy szar fajta.
(Overhypeolt szar, de nem rossz...egyszer megnézhető)







Tasogare Otome x Amnesia/Dusk Maiden of Amnesia



8385.jpg


Alapjáraton ismerkedjünk meg a Paranormális Megfigyelések Klubjával, amelynek tagjai: Okonogi Momoe, a mindig harsány és szellemsztorikra kiéhezett szőke lány. Niiya Teiichi, a klub egyetlen fiú tagja. Valamint a ridegnek tűnő, ámde annál félősebb Kanoe Kirie. Viszont egy valakit kihagytunk... igen, jól gondoljátok. Egy klub nem létezhet elnök nélkül és a Paranormális Megfigyelések Klubja valójában attól a legérdekesebb, hogy ez az elnök nem más mint Kanoe Yuuko, aki már a holtak világához tartozik.

Sztorija nagyon jól lett kitalálva, nem lett összecsapva, érzelmi szál szinte tökéletes.
Grafikája sem rossz.
Ajánlott megnézni. ^^

Legutóbb szerkesztve Sagittarius által.

2321_bullet-for-my-valentine-prev.png

Felhasználó
7 éve
Shakugan No Shana/Burning-Eyed Shana



21197.jpg

"A végtelen idő megszűnt létezni, emberek lelkei égnek el hangtalanul. Egyetlen egy sem veszi észre, hogy világuk kezd szétesni és a lángok martalékává válni."

Főhősünk - Sakai Yuji - egy a sok ember közül. Az ő napja is átlagosan indult. Iskolába jár, vannak barátai, és vannak, akikkel nem jön ki jól. Egy nap hazafelé tart egyik osztálytársával, mikor egy mező veszi körül a helyet ahol vannak, és csak ő képes benne mozogni, mindenki más mozdulatlanná vált, mintha belefagytak volna az időbe. Megtámadják, de feltűnik egy lángoló hajú, vörös szemű lány, aki megmenti. A csata után elmondja Sakainak, hogy ő nem létezik többé. Ő már csak egy fáklya. Elmonja neki, hogy sok ilyen fáklya van, hogy fenntartsák az egyensúlyt. De ez csak ideiglenes. Ha a láng kialszik, akkor el fog tűnni, ahogy majd ő is. Senki nem fog rá emlékezni...


Véleményem szerint, érdemes megnézni, 2 és fél évad.
Története szinte hibátlan, de néha vannak benne klisés dolgok.
Openingje tökéletes, endingjét is eltalálták.

10/8-as anime, szerintem. ^^




Grisaia No Kajitsu/The Fruit of the Grisaia



14271.jpg


Történetünk egy teljesen "átlagos" középiskolában játszódik, ami annyiban tér csak el a többitől, hogy összesen öt diáknak és egy darab pedagógusnak (aki az igazgató is) ad helyet. Ennek oka az ott tanuló "átlagos diákok" múltja lehet. Ugyanis ebbe a középiskolába azon diákok járnak, akikkel a múltban olyan dolgok történtek, amik miatt lehetetlen számukra egy normális iskolába járni, beilleszkedni. Történetünk ott kezdődik, hogy az öt diák közé, akik mellesleg mind lányok, érkezik egy férfiember, aki szintén a normális iskolaélet reményében választja az intézményt. Ismeretlen okoknál fogva kinevezik a gondnoknak is.
Történetünk során nyomon követhetjük, hogy újdonsült gondnokunk, hogyan boldogul a lányok kényes, bajos dolgaival, melyek nem ritkán elég extrém helyzetekhez vezetnek. Persze azt is megtudjuk, vajon hogy sikerül főhősünknek beilleszkedni ebbe a fura bagázsba és, hogy miként sikerül az az áhított normális iskolai élet.



Eléggé alap animének tartom, egész jó sztorival ellátva.
Két évados, második évad Grisaia No Meikyuu néven található, illetve vannak Specialjai is.
Grafikája egyszerűen gyönyörű, kissé a Monogatari széria dizájnja lelhető fel benne.
Zenéket eltalálták, illik az animéhez.

Azt merem mondani, hogy 10/10-es anime, aki bírja a humoros, de sokszor gyilkosságokba és elvont dolgokba átevező animéket




(Brone által említett) ONE PUNCH MAN



97273.jpg



történet főszereplője Saitama, a címadó One-Punch Man, avagy az Egy-Ütés Ember nevű szuperhős, akinek az évek során még a haja is kihullott, olyan keményen edzett azért, hogy hős lehessen. De ezzel végül olyan hatalmas erőre tett szert, hogy a nevének megfelelően képessé vált egyetlen ütéssel legyőzni bármelyik ellenfelét, ami rendkívül rövid és antiklimatikus csatákat eredményezett a számára. Saitama így rövid idő alatt beleunt a hősködésbe, de azért töretlenül keresi méltó ellenfelét, aki képes lehet huzamosabb ideig szembeszállni vele. Eközben szert tesz egy tanítványra és szuperhős barátokra, csatlakozik a Hősök Szövetségéhez, és igyekszik elismertséget szerezni magának a hősök körében.


Saját vélemény.
Nos, Maga a történet szinte már betegesen poénos, egyetlen animén se visítottam ennyit. Egyszerűen vicces, nem egy komoly anime.
Valószínűnek tartom, hogy még a legkomolyabb embert is röhögésre kényszeríti ^^





Kamisama Hajimemashita


9703.jpg




Történetünk hősnője a szegény sorban élő Momozono Nanami, aki egy napon arra ér haza, hogy szerencsejáték-függő apja lelépett otthonról, tetemes adósságot és dühös behajtókat hagyva hátra maga után. Nanami még aznap este fedél nélkül, kilakoltatva találja magát, és jobb híján a parkban készül eltölteni az éjszakát, amikor is egy különös idegennel hozza össze a sors. A furcsa férfit egy fa tetején pillantja meg, ahová egy veszélyesnek cseppet sem tűnő kutya elől menekült fel. A lány könnyűszerrel elzavarja az állatot, a férfi pedig olyannyira hálás lesz a hőstettért, hogy amikor meghallja, milyen szorult helyzetben van Nanami, felajánlja neki a saját, régóta üresen álló házát. Nanami azonban, amikor a megadott címre ér, csalódni kénytelen, ott ugyanis ház helyett egy templomot talál, ami ráadásul még csak nem is üres, hanem mindenféle furcsa lények lakják, leginkább a rókaszellem Tomoe, aki nagyon nem örül Nanami érkezésének. Mint utóbb kiderül, a különös idegen a templom istene, Mikage volt, aki a templomával együtt minden isteni hatalmát is Nanamira ruházta. A lány először megretten a felelősségtől, és el akar menni, de a templom szellemei megnyugtatják, hogy nagyon könnyen elboldogulhat, ha maga mellé állítja Mikage familiárisát, Tomoét. A rókaszellem hallani sem akar a dologról, de persze erre is megvan a megoldás, Nanaminak egyszerűen a familiárisává kell tennie, ezt azonban csak egy módon teheti meg, ha megcsókolja az undok Tomoét.

Nanami tehát istennő lesz, és közben megpróbál dűlőre jutni a folyamatosan kelletlenkedő Tomoéval. De mintha Tomoe nem lenne elég, elkezdenek gyűlni a lány körül a különféle természetfeletti lények. Kezdetnek mindjárt ott van az új osztálytárs, Kurama, aki másodállásban popsztár, és nem mellesleg egy tengu (bár a bukott angyal jelzőt jobban szereti), valamint a lerázhatatlan kígyószellem, Mizuki, aki nagyon szívesen lenne Tomoe helyett Nanami familiárisa. De az újdonsült istennő közeli barátságba kerül a mocsár úrnőjével, Himemikóval is, akinek a szívügyeit segíti egyengetni, mivel az egy emberfiúval esett szerelembe. Tomoe természetesen a fenti társaságból szinte senkit sem szívlel, mintha csak önmagának akarná kisajátítani Nanamit. De most akkor hogy is van ez? Tomoe kedveli Nanami vagy sem? Vagy lehet, hogy még maga sem tudja?




Régi sablonokat használó anime, leginkább lányoknak találták ki, de fiúként is megnézhető (Személy szerint még tetszett is.).
Nem egy Huaníta Alvarez sorozat, hiszen, leginkább a poénok dominálnak benne, de néhol drámai jelenetek is találhatóak.

Szeretni való karakterekkel van teledobálva.

Ajánlott megnézni.^^





Blood Lad



7160.jpg







A történet apropóját az a váratlan esemény okozza, hogy a démonok világában felbukkan egy lány. Egy ember lány. Méghozzá Staz területén, akit épp nagy videojátékozás közben zavarnak meg, de amint meghallja a hírt, máris ott terem a helyszínen (szó szerint terem!).
Yanagi Fuyumi a lehető legrosszabb helyre került, nem elég, hogy démonok karjaiba fut, egy vámpír is kinézte magának. Staz magával viszi a lakására, ám közben egy kotnyeles alak is feltűnik, aki harcra hívja ki a terület főnökét. Itt a Démon Világban az a szabály, hogy ha egy terület főnökét valaki legyőzi, az lesz az új góré. Így elég gyakoriak az ilyenfajta harcok.
Az ellen húsevő növényekkel harcol, és az egyik megeszi Fuyumit, aki szellem alakban tér vissza. Innen indul be a történet: vámpírunk első pillantásra beleszeretett Fuyumi vérébe. Nem, nem a lányba, hanem inkább a vérébe. Soha nem érzett még ilyen vágyat, hogy megkóstoljon egy embert. Így amikor rátalálnak Fuyumi csontjaira és a szellemére, megígéri neki, hogy visszahozza az életbe, kerül, amibe kerül.
Ezzel kezdődik el kettejük közös kalandjainak sora, melynek során furábbnál furább szereplők bukkannak fel, akik hol segítenek, hol buktatnak.



Kár, hogy csak 10 rész.
Baromi jó történet, nagyon beteg humorral ellátva.
FanGrillek és FanBoyok...Van benne vámpír.

Legutóbb szerkesztve Sagittarius által.

2321_bullet-for-my-valentine-prev.png

Felhasználó
7 éve
The Walking Dead

the-walking-dead-season-6.jpg


A The Walking Dead az egyik legnézettebb drámai sorozat a kábeltévék történetében, melyet a világ 126 országában nézők milliói követnek figyelemmel. A zombihorror-sorozatban a Földet élőhalottak uralják, velük kell szembenéznie egy tucatnyi túlélő embernek, miközben egyre reménytelenebbé válik a világ hanyatlásának visszafordítása.
Az 5. évadra a túlélő csapat tagjai még szívósabbá váltak, néhányan azonban majdnem átlépték a jó és a rossz közötti, újra és újra elmosódó határt. A 6. évad első felében szemtanúi lehetünk, ahogyan Rick és csapata megtanulja, ebben a fenyegetettséggel teli, durva világban már nem elegendő egyszerűen csak túlélni. Az új epizódokban végigkísérhetjük Rick belső küzdelmét, ahogy a drasztikus megoldásokhoz folyamodó Carol könyörtelen látásmódja, és Morgan az emberiség jövőjébe vetett, rendíthetetlen hite között őrlődik. Utazása során egy bizalmatlan emberből, aki inkább öl, mielőtt őt ölnék meg, egy olyan férfivé érik, aki felismeri, hogy milyen fontos ragaszkodni mindahhoz, ami végső soron emberré tesz bennünket.
A The Walking Dead az utóbbi évek egyik legnépszerűbb sorozata, egy ízig-vérig túlélőhorror, amely Robert Kirkman és Tony Moore azonos című képregényén alapul. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a több tízmillió rajongó világszerte, valamint számos rangos szakmai- és közönségdíj. [Fordítók: Alias & Szigony & falatka2003]
(A sorozat az amerikai vetítést követően 24 órán belül látható lesz nálunk hivatalos fordítással és a magyar FOX csatornának köszönhetően szinkronnal is!)


Most a 6. évad végén könnyes szemmel búcsúztunk, mivel az új főhős Negan, a saját elnevezett baseball ütőjével amit Lucillenek hív, szétveri az egyik ikonikus karakter fejét.Sajnos azt nem tudhattuk meg, hogy kit, mivel a sorozat legközelebbi része október 22.-én jön ki :)


(egy kép Neganról és Lucilleről)
07-negan.w529.h529.jpg

Ajánlott megnézni :)

Legutóbb szerkesztve El_Chapo által.

❤❤❤❤stickman❤❤❤❤
percent_0
sajtbalnauserbar.png