Tartalomjegyzék

Ez a gyakran felmerülő (és egy idő után idegesítő) ötletek gyűjtőhelye. Ami itt szerepel, azt ne vessétek fel újra az ötletek fórumban, különben törölni fogjuk.

Frissítés: megfelelő indoklással bármely elvetett ötlet, némi továbbgondolással pedig bármely elfogadott ötlet felvethető!

- speed


A játékkal kapcsolatos ötletek

Elvetett ötletek


Meghalások számának jelzése:

A legtöbb embernél ez több lenne mint az ölésszám és nincs annál rosszabb, mint ezt látni. Itt a motiváció az, hogy önfeláldozóan futkorássz és lődd le ami szembejön, nem az hogy elbújj mert nem akarsz meghalni.

Új fegyver

Van elég fegyver, legyen elég ennyi. Nagyon nehéz lenne most már egy új fegyvert betenni, ami nagyon különbözik a többitől, mégis balancos, élmény vele játszani, és nem utolsó sorban meg is oldható a berakása. Bővebben lentebb.

Rögzített fegyverek/fegyverállások

Mint pl. autóra szerelt gépágyú. Nem lesz, elégedjetek meg a mostani gépfegyverekkel (amikkel ráadásul mozogni is tudtok).

Új jármű

Ez nem need for speed vagy Collin McRae rally, ez egy FPS. A meglévő két autó bőven elég közlekedésre. A hajó is jármű. A repülő is.

Új épület

Sajnos épület ötletekkel Dunát lehet rekeszteni, kész épületeket sokkal nehezebb gyártani, mint ötleteket. Ha készítesz egy épületet, rakd ki a Modellek kategóriába, és ha jó, berakjuk a játékba.

Régi, kivett tartalmak (pl. épületek, fegyverek)

Ami ki lett véve a játékból, az okkal lett kivéve. Nem lesz visszarakva semmi, ami egyszer ki lett véve, hacsak meg nem gondoljuk magunkat, ami nem várható. A kivett fegyverek (lézerkard, lángszóró) túl erősek voltak a többi fegyverrel szemben, rontották a játékélményt. A kivett épületek nem voltak kihasználva, vagy elavultak, új került be a helyükre. Bárhogy is, visszarakva nem lesznek.

Fegyverváltás

Menüben tudsz fegyvert váltani, játékon belül nem lesz ilyen technikai okokból.

HP (avagy életerő)

A játék lényege az 1 lövés - 1 pont, így is nehéz eltalálni az embereket, mi lenne, ha 10-szer kellene?

Teamkill avagy saját csapattársak ölése

A stick alapvetően a nem FPShez szokott embereknek van, így túl gyakori lenne a véletlen, és a direkt csapattárs ölés, amennyi buta ember van.

Újratöltés

Nem jobb, hogy végtelen töltény van és mindenkit szétlőhetsz? Ez a játék egyedisége.

Több pálya

Nem elég nagy ez? Igaz, kevés részen vannak épületek, de ennyi éppen elég a játékosoknak.

Hasalás

Technikai és játéktechnikai megfontolások miatt nem megvalósítható. Csúnya lenne, eltűnne a hegyben az emberke. Már így is nehéz lelőni a campereket. Keress valami fedezéket.

Nagyobb felbontás

Nem lenne tisztességes, mivel akinek sokkal nagyobb felbontása van, az apró dolgokat is láthatja. A stickman-ek szélessége nem túl nagy, messziről csak 1-2 pixel, ami kisebb felbontásban nem lenne látható, míg nagyobban igen.

Füstölgő kémény, működő rádiótorony, stb.

300 év háború után nemigen működnek már az ilyen dolgok.

Föld alatti dolgok

Technikailag nem megoldhatóak. Az alagutak is föld alatt vannak. A lövészárkok is.

Vízrajz

Elég annyi, ami most van. Az épületek közé nem is férne több, főleg egy ekkora szigeten.

Vér

Ez egy aranyos játék gyerekeknek. Nem illene a játékba, és nincs is rá szükség.

Autóval elütés és autók ütközése

Közlekedési eszköz, nem harci.

Power-up-ok

Mindenki egyenlő esélyekkel játszik. Te is. Vonatkozik fegyverre, mapra, és mindenre.

Gránátok

Van már robbanó fegyver, aki ballisztikázni akar, LAW-ozzon.

Kések

A lézerkard példájából okulva nem lesz többé közelharci fegyver.

Távcső

Nem lesz, már az M82A1 is gáz technikai szempontból, örüljetek hogy legalább az van. Meg egyébkét is, időtök nagy részében úgyis közeli ellenségekre fogtok lőni (legalábbis ez a cél).

NPC-k

(Gép által vezényelt játékosok) Nem megoldható a p2p rendszerben laggtalanul. Laggolni elegek vagytok ti is, nem kell plusz gép.

Ruházat

A fejfedőkön kívül nincs értelme, egy ilyen vékony emberkén nem is látszana, hogy ruha van, egyébként se lehetne a gun-t a tech-től megkülönböztetni ruhában

KillCam

P2P miatt ez sem lehetséges.

Vote ban

Túl sok fiatal játssza a játékot. Nem vennék komolyan.

Sarkok mögül kihajolás Q-val, és E-vel

Ez egy pörgős játék, ha megállsz, meghalsz. Semmi értelme.

Szilárd stickman-ek

Túl sok lenne az ütközés, nem férnétek el egymás mellett sok helyen, blokkolás állandóan. Fegyverrel a probléma, hogy akkor meg a vékony részeken falnak fordulva nem férnél el, mert 'lelökne', nem hagyna helyet a sticknek.

Autobalance

Azaz ugyanannyian legyenek Techben és Gunban. Nem fogunk senkit kényszeríteni semmire. Arra sem, hogy olyan csapatban legyen, amit nem szeret.

Pause

Túl sok lenne a visszaélés, és ez nem single player, hanem multi. Menj a pajzs alá, vagy lépj ki a menübe.

Célkereszt

Nem lesz, több okból:

  • Futáskor lehetne használni, de mivel akkor a fegyver össze-vissza mozog, hülyeség lenne berakni.
  • A csípőre tett fegyverek többségével nagyon pontatlanul lehet lőni, főleg M4A1-gyel és az MP5A3-mal. Maximum MPG-hez lehetne jó, de azzal célkereszt nélkül is lehet pontosan lőni. M8-hoz meg nem lesz, egy egyszerű oknál fogva: mesterlövész puska.
  • Robbanó fegyverekhez se lesz, azokkal elég az ellenség mellé is lőni.
  • Így legalább van egy kis plusz kihívás a játékban.

Fegyverek erejének csökkentése, növelése

Egyelőre jól vannak így a fegyverek. Ha szükségesnek látjuk a módosítást, mi is ki tudjuk találni, hogy mennyivel legyen a tüzelési sebesség csökkentve, felesleges leírni mindenkinek újra és újra.

Más operációs rendszerre, telefonra kiadott változat

Nem véletlenül nincs, a játék Windows-ra lett tervezve, más rendszereken más programkódot kellene alkalmazni, ami a játék teljes újraírásával járna. Telefonon el sem férne a kép, a maradék felét is az irányítás foglalná el, ráadásul sokszoros lagg lenne csak a végeredmény. Elégedjetek meg a Windows-os változattal.

PING mutatása

Mivel a játék p2p alapú (egymáshoz kapcsolódnak a játékosok) minden játékos mást látna, ezért semmi értelme kiírni.

Mikrofon használata

Néha még a chat is sok. Beszélgessetek egymáson külső programokkal.

Új szerver

Elég a mostanit is fenntartani, amúgy sem szoktak olyan sokan játszani (napi átlag úgy 50-60 játékos körül van), hogy szükség legyen rá.

Spawn hely kiválasztása meghalás után

Játszanak már annyian a játékkal, hogy mindenhol találj 1-2 ellenséget a környéken, ha pedig mégse, ülj be a kocsiba, és menj máshová. Ha mindenki csak oda menne, ahol a legtöbben vannak, még annyira sem lenne kihasználva a többi épület, mint most. Jó a mostani spawnrendszer.

Napszakok meg egyéb időjárási marhaságok

Egyrészt jobb szép nyári időben, délben játszani, ezt tükrözi a játék is. Másrészt a legalapvetőbb dolgokon kívül (kis köd, eső, felhők) az időjárás meg a nap mozgásának leprogramozása meglehetősen körülményes. Mindenféle árnyékokat kell újraszámolni meg hasonlók.

Elfogadott ötletek


Fel-le is nézzenek az emberek, ne csak előre

Idővel lesz.

Növényzet

Vagy lesz bővítve, vagy nem. Fák sem lesznek még egy ideig. Készíts modellt neki, rakd ki a fórumra, és ha oda kerül a sor, felhasználjuk a modelled.

Közelharci terep-tárgyak

Közelharcnál használatos árkok, drótkerítés, véd sánc, egyéb, egyenlőre túl macerás lenne beleprogramozni, viszont mindenképp tervben van.

Fegyverek modelljének váltása

Van egy külön témája ennek. Ha az ott leírt fegyverek mindegyikéről érkezik tisztességes modell, megoldhatjuk, hogy a már meglévő fegyverek más kinézetet kapjanak, amit stickpontért lehet venni. Ezek nem új fegyverek, hanem a meglévőek kinézetének váltása, de a funkciójuk maradna.

Új fegyverek


Nem lesz új fegyver. Minden ez alatt csak indoklás, nem vita tárgya.

Minden fegyver különböző a játékban, megvannak a saját kis spéci mechanikájuk amitől más mint a többi:

M4A1: A tipikus FPS fegyver, ez az egyetlen amiben nincs semmi különleges

M82A1: Távcső, zoomolás

LAW: A lövedéket húzza a gravitáció, ívesen lő

MP5A3: Pontos, de ahogy darálsz, pontatlan lesz

MPG: Szuper pontos railgun (lsd. Quake)

QUADRO: Meg kell állni, hogy lőhess vele

X72: Értelmetlen parasztvakítós használhatatlan csicsafegyver

NOOB: Tölteni kell és lassan gyorsul a lövedéke

Az első követelmény LENNE egy új fegyverrel kapcsolatban, hogy ezen spéci tulajdonságok EGYIKÉT SE tartalmazza, viszont legyen saját spéci tulajdonsága (pl két kézben két UZI, pontatlan atomdarálás, vagy követős lézer). A második, hogy balancolva legyen a többi fegyverrel (UZIk elvetve, közelre atomoverpowered lenne). A harmadik hogy megvalósíthatónak kell lennie (követős lézer elvetve). És ha még nem lenne elg, a negyedik, hogy kettőt is ki kell találni a két külön csapatnak.

Mivel közel egy éve nem merült fel még ilyen ötlet, azt kell hogy feltételezzem, nem is fog.


Az oldallal kapcsolatos ötletek


Fizetési lehetőség, webáruház, vagy bármi, amiben pénzt tudtok nekünk adni

Nincs támogatásra szükség. A boltba kerülhető dolgokat nem is lenne, aki megvenné, nincs rá kereset.

Klánvándorlók elleni szabályok

Ide tartozik:

  • Megadott ideig ne léphessen ki a tag a klánjából
  • Kilépés után vonjon le 1000 pontot
  • Kilépés után 2 hétig ne léphessen másik klánba
  • És minden más, ami a tagot a klánhoz kötné
Ahogy az "autobalance" ötletnél már írva volt, nem lesz senki sem kényszerítve semmire. A klánvezetők válogassák meg a tagjaikat normálisan, mielőtt felvesznek valakit. Ha valaki nem akar maradni a klánban, a két hetes kényszer után se fog.

Több toplista, statisztika

Az oldalt már a meglévő dolgok is eléggé belassítják, nem kell több.

Klánfórumról kitiltás

Ha valakivel problémád van, írj egy moderátornak, és ő elintézi. Sokan nem vennék komolyan, személyeskednének, a kitiltottak meg írnának nekünk, hogy oldjuk már fel, hiszen nem csinált semmit.

Összes levél törlése egy kattintással

Nem igazán van neki hely már, nem nézne ki jól még egy gomb a felső sávon. A levelek automatikusan törlődnek 30 nap után, így nem is kell törölni őket. Egy nap egyébként se kapsz 100 levelet, amit elolvasás nélkül törölsz.