Tartalomjegyzék

Alapok

Ez a leírás elsősorban Mark575 régebbi cikkeiből lett összerakva.

Milyen egy jó videó?

Egy videó készítésénél ügyelni kell minden apróságra, ugyanis kis részletek is el tudják rontani a videó hangulatát. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen se túl rövid, se túl hosszú. Bemutató videók fél, 2 perc közöttiek, frag, és klánvideók általában 2-8 percesek, gameplay-k, és filmek hosszabbak szoktak lenni. A videó legyen látványos. Az effektek variálásával nagyon fel lehet dobni, ugyanakkor nem kell túlzásba vinni, mert élvezhetetlen lesz a videó, és a tartalmat sem lehet látni. Ott legyen effekt, ahol szükség van rá. Ügyelni kell arra is, hogy a zene illeszkedjen a videó témájához, passzoljanak a jelenetek a zene gyorsaságához. Ezek a leggyakoribb dolgok, amik el tudnak rontani egy videót. Ajánlott nézegetni mások által feltöltött videókat, akár más játékokról is.

Videófajták

Alapból hat videófajta van, ami a legtöbbször előfordul. Lentebb találhatsz pár hasznos tippet az egyes fajtákhoz.

Programok

A videó elkészítéséhez szükségesek a jó programok, és azoknak a tökéletes ismerete. Itt találhatsz pár programot felsorolva, ezeknek a használatáról leírást keress az interneten, nagyon sok van róluk.

Zene

A videó mögé szükség van zenére. Válassz olyan zenét, ami illik a videó hangulatához. Fragvideók esetében pörgősebb zene javasolt, hiszen gyorsan váltják egymást a jelenetek.

Videó feltöltése

Ha elkészültél a videóddal, valahova fel kell töltened, hogy mások meg tudják nézni. Ajánlott a youtube.com videómegosztó használata, ugyanis ez a legnézettebb, legismertebb videómegosztó, és az oldalra is erre a megosztóra feltöltött videókat lehet kirakni. A videó végén tűntesd fel a zenék címét, és a programok nevét, amiben készítetted. Ha az előbbit kihagyod, a youtube törölheti a videódat! Ha sikeresen feltöltötted a videódat, az oldalra kirakhatod ezen az oldalon.