«1...45678...34» Új üzenet

Felhasználó
11 éve
Pontosan ugyanannyi ideig tart az út oda, mint vissza. Ha ez igaz, akkor:
Megnézi a faliórát mikor elindul, leírja mennyit mutat. A barátjához érkezve megnézi azonnal, hogy az ő (az emberé) órája mennyit mutat mikor odaér, és mikor tőle elindul. Mikor hazamegy, azonnal megnézi a faliórát. A falióra rövidtávon szintén pontos. A falióra szerint az elindulás és megérkezés között eltelt időből le kell vonni a barát órája szerint eltelt időt. Ekkor megkapjuk az oda-vissza út idejét. Ha ezt elosztjuk kettővel, akkor megkapjuk az egyik, mondjuk hazafele irányba megtett út idotartamát. Ezt hozzá kell adni a barát óráján induláskor leolvasott idohöz, és erre kell állítani a faliórát. Mindenhez mégegyszer az kell, hogy pontosan ugyanannyi ideig tartson az oda, és vissza megtett út.
"Time tick-ticks away."

Felhasználó
11 éve
Helyes válasz. /mondjuk pont ugyan így van leírva a megoldás ott, ahonnan szedtem. :D nevermind/

Felhasználó
11 éve
"ha ez igaz" - "mindehhez mégegyszer az kell"... ergo úgy faszság az egész, ahogy van. Feltételes "ha ez igaz", ill. feltétel kikötése - enélkül bukó az egész story. ;)
Mikor tart egy út másodpercre pontosan ugyanannyi ideig? Különösen akkor, ha nincs is nálad óra, hogy kontroláld az egészet?
Hazaér, és még számolgat, az is idő. Szóval lapozzunk, mert ez sci-fi.
A pontos óra nemcsak percre pontos. ;)

Felhasználó
11 éve
A szobának négy sarka van. Minden sarokban ül egy macska. Minden macskával szemben három macska ül. Minden macska farkán is ül egy macska. Hány macska van a szobában?
"Time tick-ticks away."

Felhasználó
11 éve
14-en vannak szerintem.
Ba dum tSsssshhhh.

Moderátor
11 éve
Pöszi, nálad mit jelent, hogy "szemben"? A másik dolog, hogyha minden macska farkán is ül egy macska, akkor a szobában végtelen sok macska van.

Felhasználó
11 éve
Minden sarokban 8 macska van.
8x4=32.
Azert irtam le mert le kell vezetni :DD

Felhasználó
11 éve
vagy (4+4*3)*2

Felhasználó
11 éve
14(tizkari)



Felhasználó
11 éve

az hogyan jött ki?
«1...45678...34»