«1...34567...34» Új üzenet

Felhasználó
11 éve
3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába. Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet és kettőt pedig megtartott. Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár. Hol van az egy dollár?

Felhasználó
11 éve
Az 5-öt nem osztható maradék nélkül 3-al, ezért 5/3 dollárt kellett volna adnia mind a háromnak. Bár ez még nem a pontos megfejtés szerintem :D.
Young bloods, it's all about buckets

Felhasználó
11 éve
Nem, ez nem a megfejtés. Olvasd el még egyszer a feladatot szerintem, hogy világosabb legyen a dolog :D

Felhasználó
11 éve
Áh mindig is segg voltam ezekhez, ezt más fogja kitalálni... :D.
Young bloods, it's all about buckets

Felhasználó
11 éve
A 2 dollárt nem hozzáadni, hanem levonni kell a végén. Mert így nem 30-at, hanem 27-et fizettek, a szoba 25 dollár és a hordárnál van 2 dollár ez összesen 27 dollár.

Felhasználó
11 éve
A megoldás korrekt. Te jössz.

Felhasználó
11 éve
Van egy ember, akinek csak egyetlen órája van, otthon egy falióra, ami sajnos hosszú távon pontatlan, hol késik, hol meg siet. Elmondom, hogyan szokta hősünk beállítani az óráját pontosra (mondjuk, havonta egyszer). Elmegy a barátjához vendégségbe, akinek mellesleg van egy pontos órája. Eltölt ott egy kis időt, esznek-isznak, majd hazamegy és beállítja az óráját pontosra! Hogyan csinálja, ha még azt sem tudja, hogy mennyi ideig tart az út a barátjáig? (Hangsúlyozom, semmi trükk, nincs útközben a barátjához köztéri óra, nem kérdez meg útközben senkit, nincs telefonja, TV, rádió, stb., stb. MINDEN info rendelkezésre áll, nem kell "új" dolgokat kitalálni, csak azt, hogy hogyan csinálja...)

Felhasználó
11 éve
A vendégségbe megnézi, hány óra, pl. 15:34 és felírja egy papírra, aztán leméri az utat, hogy hány perc hány mp, és otthon ezek alapján beállítja.
Ba dum tSsssshhhh.

Felhasználó
11 éve
Haverja óráját lenyúlja kölcsönbe.

Felhasználó
11 éve
Megszámolja a lépést.
Vagy számol hazafele jövett.
«1...34567...34»