«12345...34» Új üzenet

Felhasználó
11 éve
G00gle, speedgamer átadta neked, tehát Te kérdezel.
Ba dum tSsssshhhh.

Moderátor
11 éve
Jó lenne nem negyed óra után elmondani a választ...
[15:19:34] Jani: Jonatán az apád f*sza

Felhasználó
11 éve
Hát ezen elég sokáig gondolkodhattak volna, speed és kléni (skypeon) is megmondta a jó választ, és kléninek igaza van, hogy nincs feltűntetve, hogy csak ide lehet írni. :P
Ba dum tSsssshhhh.

Felhasználó
11 éve
A feladat igazzá tenni a példát!
Csak egy - jelet helyezzhetünk bele átlósan vízszintesen, átlósan vagy függőlegesen az egyenlőség jel előtti számokra, jelekre(5+5+5)!
Megmagyarázni nem kell mert annyi köze van a matematikához,
hogy számok vannak benne!

A példa: 5+5+5=550

Felhasználó
11 éve
Tök mindegy melyik plusznál, mondjuk az elsőnél: a plusznak a vízszintes részét hosszabítsd meg felfele baloldalt...
És akkor megkapod azt, hogy 545 + 5 = 550
Csak az a baj, hogy itt a négyes nem úgy néz ki.... XDD
Ba dum tSsssshhhh.

Felhasználó
11 éve
Jó megfejtés és ezt énis észrevettem ezért mondtam hogy átlósan is lehet :)

Moderátor
11 éve
Haaaaaaard megelőztél @!Z# ;D
Amúgy meg
átlósan vízszintesen
is lehet berakni, szóval teljesen jó a 4-es.

Felhasználó
11 éve
Okok, am speed, átadom neked.
Ba dum tSsssshhhh.

Moderátor
11 éve
10 hajótörött sodródik egy lakatlan szigetre. A sziget tele van kókuszdióval és majmokkal. Megbeszélik, hogy az első napon mindenki annyi kókuszdiót gyűjt, amennyit tud és beadja a közösbe, másnap reggel pedig majd elosztják 10 egyenlő részre. Még aznap éjjel az egyik hajótörött éhesen ébred, és elhatározza, hogy korábban veszi el a saját osztalékát. Így is tesz, elkezdi felosztani a kókuszdiókat 10 egyenlő kupacba, azonban észrevszi, hogy hiányzik egy kókusz, ahoz, hogy mindekinek egyenlő számú kókuszdió jusson. Ekkor feltűnik neki, hogy egy, a közelben lévő majomnál van még 1 kókuszdió, így megpróbálja elvenni azt, hogy mindenki ugyan annyit kaphasson. Amint megpróbálja elvenni a majomtól a kókuszt, az megmérgesedik, fejbe dobja az embert a kókuszdióval, aki holtan esik össze. Nem sokkal később, egy másik hajótörött is felkel, és elégedetten látja, hogy egyik társa halott, mert neki így már a kókuszdiók 1/9-e jut (az eredeti tized helyett). Ő is elosztja a kókuszokat, de ugyan úgy jár, mint a társa: 1 db hiányzik, ahoz, hogy mindenki ugyan annyit kaphasson. Szintén megpróbálja elvenni a majom kókuszdióját, de a majom őt is megöli. Így megy ez, egyesével amíg már csak egyetlen túlélő van, aki az összes összegyűjtött kókuszt megkapja. Mi a legkisebb lehetséges számú kókuszdió, amivel ez lezajlódhatott, ha a majomét nem számoljuk bele?

@G00gle, Igen, ilyenkor is fent vagyok.

Felhasználó
11 éve
10 kókusz.....
"Time tick-ticks away."
«12345...34»