«1234» Új üzenet
Hogyan lenne érdemes ezt a játékot reklámozni?

Eredmények

Felhasználó
5 éve
Ennek a játéknak az újraélesztése már kb. olyan 3-4 éves téma. Eddig még konkrétan egyszer sem sikerült "visszautazni" 2010-2011-2012-be, azaz visszahozni, és hosszasan itt tartani több száz játékost, akik közül 50-60 minden nap egyszerre játszik. 2017 nyarán volt egy időszak, amikor újdonság volt a szezon, és akkor minden nap játszott egyszerre 10-20 ember, de annak is hamar vége lett. Ezen kívül pedig egyszer-kétszer megszerveztek egy eseményt, amire szintén eljöttek 10-en, 20-an, de csupán csak arra az egy alkalomra, aztán ugyanaz lett mint mindig.

Engem az utóbbi időkben egyre jobban aggasztott ez az itteni inaktivitás. Arra jutottam, hogy valamit most már tényleg kéne lépni ez ellen. Plusz elhatároztam, hogy ha rajtam múlik, újra fog még éledni a játék.

Pár héttel ezelőtt írtam egy bizonyos szöveget, ami a játék oldalát tartalmazta, plusz még 1-2 mondatot, amiben leírtam, hogy mennyire jó ez a játék. Ezután az elmúlt néhány hétben ezt a szöveget random magyar youtube videók kommentszekcióiba rakosgattam. Egyelőre ennek nem sok eredménye lett, mondjuk még csak pár hete csinálom, plusz csak én egyedül.

Az elmúlt kerek 24 órában gondoltam, hogy megnézegetem a régi stickman oldalt. Ott egész véletlenül megtaláltam ezt a topicot.: http://old.stickman.hu/forum/index.php?topic=9.0 Ezt a témát közvetlenül a játék megjelenése után hozta létre mindenható Badicsovics Alexusz adminális, azzal az indokkal, hogy alig van játékos, reklámozni kell, hogy benépesedjen. E topic olvasgatása közben egy néhányszor tátva maradt a szám. A mostani világhoz képest egyszerűen lenyűgöző, hogy az ős vagányok mekkora elszántsággal mennyi mindent megtettek a játék benépesítéséért.

Kijegyzetelem szavazás formájában azokat a reklámozási módszereket, amiket ők alkalmaztak, illetve amiket most nekünk is alkalmaznunk kéne. Ti megszavazhatjátok, hogy szerintetek mit lenne érdemes a leginkább alkalmazni. (Személy szerint az összeset egyszerre, mivel ez lenne a leghatásosabb.)

Ahhoz képest, hogy régen mennyire odatették magukat a stickesek a játék népszerűsétése érdekében, ahhoz képest mi most teljes métrékben lusta seggnyalók vagyunk. Az én hirdetésem a youtubeon is totál nulla az övékhez képest. Most a kihaltság óta csak 1x-2x merült fel pl. a youtube videósokkal reklámoztatás, meg talán valaki a saját youtube/steam csatornáján úgymond hirdette a játékot. Plusz talán még 1-2-en csináltak valami hirdetést, csak most nem jut eszembe/nem tudok róla. A discordon benne voltunk egy magyar játékok közt futó csereprogramban de annak sem volt túl sok eredménye, ki is kerültünk belőle aztán. Legtöbbször pedig hogyha valakik alkalmazni akartak valami hirdetés, ahhoz sem volt meg az az “elszántság”. Sokszor ha szóba jött valami reklámozás, akkor szerintem mindenki úgy volt vele, hogy “majd valaki megcsinálja”. Eléggé olyan, mintha a stickesek nagy részét már hidegen hagyná, hogy nincsenek játékosok / letettek volna már az egészről. Ezen változtatni kell. Igenis van remény, csak olyasféle hirdető módszereket kell alkalmaznia MINDENKINEK, amilyeneket a régi stickesek is. Ismétlem, MINDENKINEK. Nem csak nekem, mivel én egyedül foscafatkát sem érek. Ám van még egy kis bibi. Ugyebár a játék kezdetekor azért nem játszottak sokan, mert még egyszerűen nem ismerték a játékot. Ma már viszont ez egy idejétmúlt játék, nem köt már le senkit, mindenki “izgalmasabb” játékokat tol. Régen elég volt csak infó órán megmutatni osztálytársaknak a játékot, öt perc múlva már majdnem az egész osztály a játékban volt, senki nem szitkozódott. Most pedig már sokkal nehezebb dolgunk van. Hogyha mindannyian egyszerre alkalmazzuk az összes régi hirdetési módszert, akkor sem teljesen érnénk el a kívánt eredményt, vagy talán csak nagyon nehezen tíz év mulva.
Ennek a topicnak most az is a lényege, hogy együtt gondolkodjunk, és kieszeljünk tényleg hatásos módszereket az eddigi régi stickesek tervein kívül. Szóval akinek van valami fasza ötlete, az ne habozzon, írja le rögtön, vagy szavazzatok is! :)



Kaptam moderátori engedélyt a téma létrehozásához.
getbanner.php?n=Emerald13

Moderátor
5 éve
steam (vagy máshol ahol lehetséges) profilodba beírhatod az oldalt
Doxxy.pngStikmun-Warfr.png
..εïз╰☆╮♥♫☼☺ღஐ❀»Doxxy«❀ஐღ☺☼♫♥╭☆╯εïз..

Elit
5 éve
Ha valakinek kedve tamad esetleg lefordithatja angolra az oldalt, aztan felrakhatnank ide ingyen.
https://itch.io/developers
yc3T2cJ.png

Felhasználó
5 éve
Ameddig nincsen kiadva a 3.0-ás verzió, és nincsen hozzá új trailer, addig nem sok mindent lehetne reklámozni, ami lázba hozná az embereket.

Felhasználó
5 éve
Attól még pl. IRL is lehetne hírdetni a játékot olyan formában, amiket írtam. A trailernek meg nagyon epicvagánynak kell lennie, és akkor lehetne majd pl. tévében reklámoztatni.
getbanner.php?n=Emerald13

Felhasználó
5 éve
A legjobb megoldás az lenne, hogy a mostani játékos bázissal kikísérletezni a 3.0-ás verziót, és minden key features-t letesztelni, majd ezután elkezdeni reklámozni. A mostani reklámozással sincs semmi probléma,próbálkozni lehet vele, de sok embert nem mozgatna meg, idő- és pénz pazarlás lenne elkapkodni a dolgokat.

Adminisztrátor
5 éve
Ha lesz (valamikor) 3.0, jóval nagyobb szabású reklámkampányt lehet indítani. De amíg a fejlesztés folyik és nincs látható eredménye, szükségesek az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések, hogy növekedjen (legalább ne csökkenjen) a jelenlegi játékos bázis és legyen, aki leteszteli a 3.0 újdonságait.

Legutóbb szerkesztve Was által


Felhasználó
5 éve
sok embert nem mozgatna meg, idő- és pénz pazarlás lenne elkapkodni a dolgokat.
Hogyha valaki már pl. tízezredjére látja az utcán, vagy interneten, vagy akárhol ugyanazt a www.stickman.hu feliratot, akkor már csak rákeres, hogy mi a fene lehet ez. Ha meg már százezredjére, akkor már le is tölti a játékot, és játszik is egy kicsit. Ha meg mégtöbbször, akkor már meg is szereti. Ez elég reménytelennek tűnik ugyan, de ha minél többen csináljuk, annál könnyebb. Nem kell ezeket gyorsan, hatástalanul elkapkodva csinálni, hanem csak lassan, komótosan, és minél hatásosabban.
getbanner.php?n=Emerald13

Felhasználó
5 éve
'30as évekbeli reklámelmélet LULW :D :D
@mEmerald
(mondjuk elég sad hogy működik azóta is)

Adminisztrátor
5 éve
Miert nem vettem eszre eddig et a temat? ja igen dimat2

Akarhogy is, a leheto legjobb reklamozas - es mindig is az volt -, ha kozeli ismerosoket vonz be a jatekos. Baratokat, osztalytarsakat, akikkel el lehet hulyulni egy delutan vagy egy tanora erejeig, es legkozelebb is akarnak majd. Mert a jateknak soha nem a csicsa grafikaja vagy layerezett jatekelmenye volt a megfogo, hisz ilyenek nincsenek is. Hanem hogy egyszeru de fun, mert akivel jatszol fun. Ezert is ekkora huzoerok a klanok meg a kisebb barati kozossegek. Nem azert akarsz felmenni, mert elelvezel olyan elmeny quaddal loni (foleg a regi szemrak verzioval), hanem mert kvazi megszakitas es kulonosebb erofeszites nelkul el tudsz baromkodni par jo arccal. Eppen ezert, szerintem hiaba reklamozzuk olyan platformokon, ahol az ember egyedul veszi eszre. Regen meg on-par volt mas online jatekokkal - gondoljatok sherwood dungeonre vagy korai wow grafikara -, de manapsag max nosztalgia faktora van, mint regi flash animacioknak. Kuriozum, de nem fog csak emiatt maradni az ember, ha egyaltalan leszedte. Arrol nem is beszelve, hogy ha valaki barki mastol fuggetlenul tolti le, esetleg olyankor meg fel, amikor senki sem online, es elkonyveli h "lol ded gaem", aztan lep is.

Ezen kivul tegnap beszelgettem Doxxyval, hogy a stickes polonyomo kampanyt be lehetne ujitani megint. Errol majd meg irok, ha lesz fejlemeny. Esetleg akinek van kedve, addig kuldhet be polo/pulcsi designt. En alapvetoen a regi egyszeru guggolo narancs gun/kek tech figuras polokra gondoltam.

Szerk.: A polos otlet szerintem azert step-up a random utcan/interneten reklamozashoz kepest, mert ha valakin latod, es nem regi kikopott ruhadarabon, az azt jelenti, hogy valszeg meg el a jatek. Illetve (bar lehet en csak az en hozzaallasom), de ruharol olvasott dolog nekem soha nem ugy jott le, mint "reklam", hanem mint az illeto egy bemutatkozasa, hogy "ez egy fontos dolog nekem, talan hobbim", es jobban felkelti az erdeklodesem, mert van legalabb egy ember, akinek ilyen fontos. Illetve, hogy nem csak az arcomba toljak a reklamot, elvegre lehet eszre sem veszem rajta.

Legutóbb szerkesztve Banán által

«1234»