«1234» Új üzenet
Hogyan lenne érdemes ezt a játékot reklámozni?

Eredmények

Felhasználó
5 éve
Mint kiderült, nekem az egyik mostani osztálytársam az egyik itteni igen csak pro, ės aktív játékos. Úgyhogy vele meg fogom beszélni, hogy csaljuk ide a többi osztálytársat/iskolatársat. Plusz fogok beszélni a réges régi évfolyamtársaimmal is. Ezek közül talán csak egy néhány jönne, de nem csak nekem kell beszélnem ismerősökkel, hanem ismételten MINDENKINEK. Így akkor máris jóval többen jönnek.
getbanner.php?n=Emerald13

Felhasználó
5 éve
A póló ötletet támogatom. Lehetne csicsásabb is, feltűnő színekkel.

Adminisztrátor
5 éve
>Dátum: 2007.03.24
Jézusom.

Egyrészt sztem nekem még megvannak az eredeti grafikák a merchandising-hoz, ha kell: http://stickman.hu/junk/stick_poster.png
(a póló design pl. időtálló, de bögrének bármelyik töltőképernyő lenne jó inkább).

Egyébként az online reklámozások közül anno a leghatékonyabb a banner volt, amit más fórumokon beraktak aláírásnak eNberek (főleg arckodni a pontszámmal, toplistahelyezéssel):
Admin.gif
Ez egyrészt egekbe vitte a pagerank-ot, másrészt azért kattintottak is rá. Ugyanakkor manapság nem divat fórumozni, szóval nem tudom.

Szerintem a legészszerűbb suliban/koliban tolni és modnani a pajtiknak, mert a mai napig a célközönség ez a korosztály, meg a fisfos minőségű suligépek.

Legutóbb szerkesztve Admin által


Felhasználó
5 éve
Nah egy kicsit a mostani, illetve az elmúlt helyzetről/megvalósításokról.

Mivel először az ismerősöknek megmutogatós hirdetés lett a nyerő, bele is vágtam leginkább facebookon. Ott minden ismerősömet megkértem, hogy legyenek aktívak, plusz mutassák meg minél több barátjaiknak a játékot. A legtöbben rábólintottak erre, bár nemtudom mennyire gondolták komolyan. Az iskolában pedig folyton felírtam a táblára, plusz az osztályunk facebook csoportjában is masszívan hirdettem a játékot. Ennek nem lett túl sok jó eredménye, a gyerekek hátömm... nem zengtek ódákat a játékról. Ez tehát bukta. Az új stickes pólókkal kapcsolatban pedig elkezdtek a modik elmélkedni, és valszeg meg is lesznek azok valósítva. Én pedig azt találtam ki, hogy legalább addig is amíg nincsenek hivatalos stickpólók, addig rendelek ruhára vasalható matricát. Ez annyit takar, hogy papírra rá lehet nyomtatni egy képet, amit pedig rá lehet vasalni egy pólóra. Így ezt fogom alkalmazni. Hogyha 1 perc múlva jönnek ki a hivatalos stikmunos pólók, miután magamra vettem a saját gyártmányút, legalább az is valami. Az utcán való poszterezős hirdetgetést pedig újra beindítom, mivel multkor az 1. kör volt az utolsó, mert úgy gondoltuk, hogy az nem túl hatásos. De végülis hogyha olyan helyen csinálom, ahol rengeteg ember megfordul, akkor máris több haszna lehet.

Ezen kívül Discordon sokat gondolkodtunk egyéb, minél hatékonyabb megoldásokon. Gondolkodtunk a youtube videósokkal való reklámoztatáson. Ez lehet meg is lesz valósítva, úgy pl, hogy donateben küldünk valakinek 30-50 dollárt, hogy próbálja ki a stickmant. Ezen kívül jutottunk arra, hogy igazából legelőször reklámozás helyett egy helytálló játékot kéne csinálni a stickmanből. Magyarán fejleszteni kéne, ami állítólag nem mostanság fog megtörténni. Ezért én gondolkoztam azon, hogy lehet arra fogok kényszerülni, hogy én is kézbevegyem a fejlesztést, azaz komolyan besegítenék a fejlesztésbe, mivel én bármikor ráérek. Ennek kapcsán felmerült az is, hogy kereshetnék vállalkozókat egy konktét Stickman 2-re. Tehát jönne egyből egy pár darab új fejlesztő, és máris nem lennék egyedül, igazából nem is kéne nekem besegítenem. Emellé pedig át tudnám irányítani az oldalt magyarról angolra, majd lefordíttatom valakivel. Így már el tudunk jutni odáig, hogy elkezdjünk külföldre terjeszkedni, tehát már nem csak MO-n lehetne elérni a játékot, hanem az egész világon. Ha ez megtörténne, a mostani átlag játékosszám megszorzódna körülbelül 203-mal, vagy még többel is. Így aztán többen lennénk mint a stikmun történelmében bármikor, kellene egy pár szerver is. Szóval ha ez megvalósulna, lenne egy pár fejlesztő, plusz akár több mint ezer egyszerre játszó játékos, és stikmun újraélesztés done.

Én persze boldok lennék, hogyha ezt nem mind nekem kéne csinálnom, csak éppen eléggé úgylátom, hogy ez nagyrészt az én feladatom lesz, mivel szerintem kb én szarom a legkevésbé telibe a játékot, plusz ugye nekem van ilyenekre időm. De hogyha bárkinek kedve támadna segíteni ezekben, ne habozzon, én aztán megköszönném, de ha nem, hát megoldom egyedül. :)
getbanner.php?n=Emerald13

Adminisztrátor
5 éve
Elindultál egy olyan irányba, ami nem vezet semmi jóra.
A minimális költségvetéses rekámozással nincs semmi gond, de nem szabad nagyobb pénzbefektetéssel reklámozni. Lássuk be, hogy jelen állapotában nem felel meg a játék a legtöbb embernek.
Gondolkodtunk a youtube videósokkal való reklámoztatáson. Ez lehet meg is lesz valósítva, úgy pl, hogy donateben küldünk valakinek 30-50 dollárt, hogy próbálja ki a stickmant.

Youtuberek/Twitch streamerek és egyéb nagy elérésú emberek: ha most mutatnánk be nekik a játékot, csak azt érnénk el, hogy soha többé ne mutassák be, még akkor se, ha valami egetrengető fejlesztés valósúlna meg. Továbbá a nézőközönség bizalmát is elvesztenénk. Még ha nyernénk is pár új játékost, túl sok ember könyvelné el a játékot idejétmúltnak.
Ezen kívül jutottunk arra, hogy igazából legelőször reklámozás helyett egy helytálló játékot kéne csinálni a stickmanből. Magyarán fejleszteni kéne, ami állítólag nem mostanság fog megtörténni.

Ezt én mondtam, de elég félreérthető. A fejlesztés folyamatosan zajlik (kivéve vizsgaidőszak), viszont nagyon sok dolog van, amit helyre kell állítani, mielőtt látványos változást tudnánk elérni. Ezért türelmeteket kérjük.
kereshetnék vállalkozókat egy konktét Stickman 2-re

Pénzkidobás. Nem a fejlesztők számával van baj. Az elmúlt 4 évben gyakorlatilag nem történt érdembeli fejlesztés, de mindent megteszek, hogy ez változzon.
Emellé pedig át tudnám irányítani az oldalt magyarról angolra, majd lefordíttatom valakivel. Így már el tudunk jutni odáig, hogy elkezdjünk külföldre terjeszkedni, tehát már nem csak MO-n lehetne elérni a játékot, hanem az egész világon.

Az oldal a világon mindenhol elérhető és nagy része le van fordítva angolra és olaszra (sajnos jelenleg nem igazán működik egyik se). A játék is le van fordítva angolra. Sokkal nagyobb reklám kell ahhoz, hogy külföldön is elterjedjen. Jelenleg nem érdemes ilyen téren terjeszteni.
Ha ez megtörténne, a mostani átlag játékosszám megszorzódna körülbelül 203-mal, vagy még többel is. Így aztán többen lennénk mint a stikmun történelmében bármikor

Szép számok, honnan vannak? Teljesen felesleges ilyeneket számolgatni.
kellene egy pár szerver is.

Erra majd visszatérünk, ha lesz annyi játékos.
Szóval ha ez megvalósulna, lenne egy pár fejlesztő, plusz akár több mint ezer egyszerre játszó játékos, és stikmun újraélesztés done.

Jelenleg (ahogy az elmúlt 5-6 évben is volt) a játék életbentartása a cél. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg aktív játékosokat szeretnénk itt tartani, a veteránokat visszahozni és esetleg néhány új emberrel megismertetni. "Újraélesztés" akkor történhet, ha elkészül egy jól átdolgozott, mai standardoknak megfelelő verzió (ez a hosszútávú terv) és fenntartható lesz a fejlesztés (jelenleg még a legkisebb fejlesztés is komoly bugokat idézhet elő). Ha ez sikerül (?), akkor indulhat a széleskörű reklámkampány, nagy elérésű emberekkel, stb. Addigis mehetnek a plakátok, pólók és barátoknak/ismerősőknek való hirdetés.

Legutóbb szerkesztve Was által


Adminisztrátor
5 éve
[atyaibeszed]
Emerald, ne erts felre, nagyon orulunk, hogy minel tobb fronton probalsz aktiv lenni, de most hallgass arra amit mondunk. Nem veletlenul "egyedul" csinalod a reklamozast. A hivatalos figurak, mint pl Was vagy en, azert nem tettunk eddig nagyobb lepeseket mint spekulaciot, mert egyelore nem eri meg. A ket legjobb dolog most a jatekosszam novelesehez az ittletovket megtartani, es a szep lassan visszacsopogo vagy uj jatekosokat nem elriasztani, vagy maradasra birni. Az elso posztomban sztem leirtam mindent ehhez. Ahogy Was is irta most az elobb, amig nem jutunk el oda, hogy latvanyos vagy jelentos fejlodest erjunk el, addig nem is nagyon reklamozhato a jatek masok kozt, mint akik mar tudnak rola.

Illetve meg annyi, hogy ne is csinald masokat zavaroan, vagy tul agresszivan. Nem eri meg, hogy az osztalytarsaid, barataid emiatt megharagudjanak rad, vagy kinezzenek a soraikbol. Akarmennyire lehet, hogy egyebkent sem akarnal kozejuk tartozni - bar remelem igen -, az ember csak probaljon emberseges lenni mindenkivel. Arrol nem is beszelve, hogy a tul agressziv vagy silany reklam ellenkezo hatast erhet el.
[/atyaibeszed]

Felhasználó
5 éve
Nekem is tetszik Em nekiindulása a reklámkampánynak mert azért engem is érdekel játék jövője, meg szerintem még több régi sticket is! ( Nem vagy egyedül EM! )
Viszont valóban első körben a játék olyan szintre hozása szükséges ha hoz új embereket azok maradjanak is .
Igazán szerintem egy csapatot kellene összerakni akik meg tudják határozni a fejlesztési tervet ki milyen részeket tud ebből hozni milyen feladatokat bevállalni, mert 1-1 ember magába ha beleszakad sem tud nyarat csinálni.
(Persze aztán lehet van is már ilyen csak infóm nincs róla?)
Én is szívesen bevállalom a ... bszki nem értek semmihez csak autóklímákhoz ..miben tudok segíteni!

rl.gifAki a FERRARIT szereti rossz ember nem lehet! rl.gif

Felhasználó
5 éve
Nos, akkor egyelőre nem kezdünk bele nagyszabású reklámkampányba. Helyette viszont kisszabásúakat csapassunk ezerrel, mint pl az utcán való poszterezgetést. Aki csak tud, és jónak látja, az csapassa!
getbanner.php?n=Emerald13

Felhasználó
5 éve
Toltam egy pólóra valót...paint ofc, mivel perpillanat épp semmi dolgom sem volt.
uOsbyjA.png
De ha már mindenki átment megmondóemberbe akkor magam is megmondom a megmondanivalót.
A memerald által felvázolt irány a mai világban már nem megvalósítható. 80% az esélye hogy semmilyen eredményt se fog hozni, a pénzt és a projektbe belefektetett időt és értékes energiát annál inkább viszi.
Csak a balhé hozza a figyelmet, a figyelem nézettséget és látogatottságot. A többi meg jön magától is.
A legnagyobb probléma, hogy maga a pálcikaember anomália 2010 után egyre inkább fad lett, tehát ez új játékostömeget nemigazán fog hozni.
Azokat pedig akik régen itt vesztegették drága idejüket, őket végképp nem fogja semmi sem visszahozni. Leginkább azért, mert sem idejük, sem kedvük játszani. Ha meg netalán feltévedne valamelyik, azt látja, hogy abszolút semmi sem történik, ergo miért maradna itt, egy apró része talán visszajön csak azért, mert annyira lusta hogy öl hármat, jókor van fenn és 30-at kap a végén
(beszólok: ezen a ponton keresztül a kill, mint most már fizetőeszköz teljesen elvesztette az értékét, a toplistákkal együtt. A játéknak a varázsát az adta hogy minden percben minimum 20 büntipont ki lett osztva, legalább 3 ember lett elküldve melegebb éghajlatra, valaki komolyan le lett járatva valamilyen formában, hasonlók.)
Nem a játékkal van baj, hanem azzal, hogy történt egy generációváltás. Jött egy olyan generáció, amelyet ilyen egyszerű játékkal nem lehet lekötni, nem fórumozik, ha beszólnak neki elsírja magát, a tökösséget kilométerekről is kerüli stb.



Legutóbb szerkesztve szityi által

kz > bhop
mhv

Adminisztrátor
5 éve
Idézet:
Csak a balhé hozza a figyelmet, a figyelem nézettséget és látogatottságot.

Ezt azert el akarjuk kerulni. Nem viral cuccost akarunk csinalni stickbol, , ahol csak a statisztika szamit, mennyi volt a player retenton a clickbaitekkel, hanem jatekosbazist szerezni, hogy elvezni is tudjak a jatekot.
Idézet:
A játéknak a varázsát az adta hogy minden percben minimum 20 büntipont ki lett osztva, legalább 3 ember lett elküldve melegebb éghajlatra, valaki komolyan le lett járatva valamilyen formában, hasonlók.

Ez valoban jellemzo volt, de szerintem senki sem hianyolja a napi szintu shitstromokat (ja de en igen). Mellesleg elso kezbol tapasztaltad, hogy ez Discordon azota is megy, noha jelentosen baratsagosabb hangnemben.

Ezt lusta vagyok mar quoteolni, de a perpillanat nem jatszo emberekbol tobben jottek mar vissza, es maradtak is. Ha mas nem, szerintem en eleg jo pelda vagyok ra. A generaciovaltas egyebkent spot-on, ezert is mondtam Emeraldnak, hogy most az egyik legnagyobb demografia a reklamanyagnak a mostani egyetemista korosztaly. Mert ok voltak akik 3-5-8 eve jatszhattak, de azota akar mar teljesen elfelejtettek. Szerintem otbol harom ilyen ember mar csak az emlekek kedveert is felnezne, es ha csak egy is marad kozuluk kicsit tobb ideig, az mar siker. A polo grafikat koszonjuk, a napokban kivektorozom, hogy picit szebb legyen es lehessen seamlessly meretezni.

Snownak:
Van plan, hogy ki mit mikor hogyan fog csinalni, de ezt fejleszoknek es mdoeratoroknak elerheto kornyezetben beszelgetjuk. Ha nagyon erdekel, kuldhetek Neked rola privit. Ami a segitseget illeti, mint az legaktivabb klan vezetoje, ha tovabbra is ilyen jol jatekra osztokeled a klantarsaid, es igy mas jatekosoakt is, az a legjobb, amit tehetsz - elvegre mi pont ezert fejlesztjuk a jatekot, mert van aki jatszani akar vele.
«1234»